Showing posts from February, 2021Show All
Happy birthday Yaya

Happy birthday Yaya | Bulan Februari dah sampai ke penghujung tapi baru sempat nak berceloteh pasal birthday tuan tanah awal bulan hari tu. Sambut apa sangat dengan PKP nya masa tu. Suami beli kek dan makan lah kami sekeluarga sambil bergambar buat kenangan. Tahun lepa…

Tinggal ku sendiri dengan seribu calar ungu

Tinggal ku sendiri dengan seribu calar ungu | Letak tajuk dengan sebaris ayat macam tu mesti ramai yang tahu itu lirik lagu apa. Lagu  berjudul 'Semalam' nyanyian Aina Abdul ni betul-betul menusuk jantung. Sebak bila dengar lagu ni walau tak ada kena mengena de…

Beli charm di PG Mall, cute je

Beli charm di PG Mall, cute je | Bila nampak charm ni comel dan cute, terbeli akhirnya 2 biji charm. Kenapa terbeli? Sebab Yaya tak ada gelang yang sesuai untuk gantung charm ni. Design charm semua lawa-lawa. Geram je tengok. Beli charm di PG Mall, cute je | Ada cash w…

Hari ini dalam sejarah, 50 lompatan tanpa jatuh

Hari ini dalam sejarah, 50 lompatan tanpa jatuh | Yes, macam korang baca tajuk, Yaya excited tau nak kongsi pengalaman melompat dengan jump rope atau tali skipping ni. Benda tak pernah buat. Tipu lah pulak kalau tak pernah. Masa sekolah rendah dulu kut kali terakhir sk…

6 Resepi Biskut Raya Azlina Ina Wajib Buat Setiap Tahun

6 Resepi Biskut Raya Azlina Ina Wajib Buat Setiap Tahun | Resepi biskut raya dari Cikgu Azlina Ina selalunya menjadi pilihan Yaya. Setiap kali Cikgu Azlina Ina berkongsi resepi pasti menjadi viral. Perkongsian resepi yang nampak ikhlas dan penerangan santai dengan gaya…

Giveaway Sii Nurul

Giveaway Sii Nurul | Lamanya tak join giveaway. Sendiri pun lama dah tak anjurkan Giveaway. Kali ini Yaya nak support GA dari rakan blogger, Nurul yang menetap nun jauh di Sabah. Syarat-syarat penyertaan : 1. Follow blog Sii Nurul dan Inspirasi Kami - DONE 2. Like Face…

26 Best Mommy Blogger Malaysia 2021

26 Best Mommy Blogger Malaysia 2021 | Kali ini Yaya nak senaraikan 26 best mommy blogger yang Yaya ikuti blog mereka. Di kalangan mereka ada yang menjadi suri rumah sepenuh masa. Ada juga yang bekerja di pejabat. Namun kerana minat terhadap dunia penulisan, masa kami …