PAHALA MEMBACA AL-QURAN MENGGUNAKAN MUSHAF BERBANDING APLIKASI DI HANDPHONE

by - Tuesday, February 05, 2019

Assalamualaikum,

Adakah pahala yang diperolehi sama sekiranya membaca al-quran menggunakan mushaf berbanding menggunakan aplikasi di handphone?

Soalan diajukan oleh seorang pengguna laman Instagram kepada @ngajialquran. Sekarang, ada bermacam pilihan aplikasi untuk membaca Al-quran yang boleh dimuat turun.  Yaya sendiri lebih senang menggunakan handphone sekiranya ingin membaca surah-surah pilihan yang biasa diamalkan.



Soalan yang dijawab oleh PU Azman memberi ilmu baru buat Yaya. 



Ternyata membaca Al-Quran menggunakan mushaf adalah lebih berbanding menggunakan aplikasi di handphone.

Jadi lepas ni kenalah lebih rajin buka Al-Quran ye.


You May Also Like

7 Comments

  1. Alhamdulillah.Terima kasih perkongsian dan pencerahan.PC ada juga yang menggunakan apps.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..terima kasih yaya atas perkongsiannya...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.
    aida ni agak kolot, yaya.
    langsung xde apps al-quran.
    hanya surah amalan saje.
    di rumah masih reading al-quran page by page.
    lagipun, sengaja sebab nak beri teladan kpd anak-anak.
    kalau guna phone, nanti diorang bersangkaan yg aida ni tgk fb lah, wasap la, utube la...

    ReplyDelete
  4. terima kasih di atas perkongsian :)

    ReplyDelete
  5. kalau di rumah mmg abam kie baca Al Quran mushaf tu..siap ambik wuduk. kalau di sek biasanya baca Yassin guna apps di HP je.

    ReplyDelete
  6. betol dua2 pun boleh. kalo dalam keadaan yang serba boleh dan ada mushaf maka gunalah mushaf. kalo x de.. guna application.

    ReplyDelete