Alexa Rank 28.02.2019

by - Thursday, February 28, 2019

Assalamualaikum,

Yaya berblog sudah agak lama. Bermula 16.07.2010. Tapi itulah, kalau boleh diumpamakan dengan suhu, umpamaannya begini, sekejap panas, sekejap suam, bekunya berbulan. Berubah-ubah. Memang agak susah untuk yaya fokuskan pada blog.

Kalau dulu blog yaya diariibuwafiq.blogspot.com tapi Bila Yaya mula guna domain yayaazura.com semangat yang timbul untuk berblog lain maciam gitew. Yaya start guna domain ni pada 10.10.2018. Yaya tak pernah lagi buat entri berkenaan tukar URL blog ni. Entahlah, yaya pun tak tahu kenapa..nak kena tunggu setahun guna kut, nak uji diri, nak tengok Yaya nak letakkan blog ni dalam suhu yang mana. Sudah-sudah la berada pada suhu takat beku ye Yaya. Hihi.

Dah ada domain cantik, yaya tukar pula template. Biasanya yaya buat sendiri je. Buat pertama kalinya Yaya  minta orang pasangkan. Yaya guna khidmat Zaza.

Jadi 3 bulan pertama (Januari) selepas guna domain, yaya masih belum boleh check rank blog dalam Malaysia. Tak appear pun dalam website Alexa.17/1/2019 cuma ada global rank - 7,123,175 . Besarnya nombor! Haha! Sadis betul..

Bila Bulan Februari Yaya cuba semak lagi. Alhamdulillah, ada sedikit penurunan. Rank in Malaysia pun dah appear. Pun besar kemain nombornya !


Alexa rank pada 04.02.2019
Dan, Hari ini, penghujung Februari sekali lagi Yaya semak rank blog. Alhamdulillah. Walaupun nombor masih besar, tapi ada peningkatan untuk global rank dan rank in Malaysia.
Alexa Rank pada 28.02.2019
Semoga Yaya terus istiqamah untuk update blog dengan isi kandungan yang berguna. 

*Last call untuk mereka yang belum sertai BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYA AZURA, penyertaan di buka sehingga 11.59 malam ni ye. Sempat lagi korang nak join.

You May Also Like

11 Comments

  1. Tahniah, Kak Yaya. Semoga lebih rajin untuk update blog.

    ReplyDelete
  2. tak pernah lg try check alexa ni...
    semoga terus berblog yaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la, sekadar pembakar semangat.
      Insya Allah Mrs.PIP

      Delete
  3. pas ni nak gi check alexa rank tu. rasanya juta2 gak...

    ReplyDelete
  4. tahniah yaya! setuju, bila da tukar ke domain dot com, semangat tu jadi lain sikit...moga terus konsisten berblog!

    ReplyDelete
  5. ok la tu.
    ada rank dlm malaysia.
    aida x pernah cek alexa ni.
    sebab aida kurang sgt tgk statistik blog.
    ha ha ha ha maklum la, tak aktif sgt, yaya.

    ReplyDelete