Year End Sales | Jom Beli Barangan Buatan Malaysia di PG Mall | Pasti korang juga tertunggu-tunggu jualan murah akhir tahun kan? Year End Sales (YES) ni memang berbaloi kalau masa ni kita beli barang-barang yang confirm kita akan gunakan. Barang keperluan harian terutamanya. Barang-barang dapur seperti kicap, tepung, sos, susu, beras kalau dapat beli online memang memudahkan. 


Korang kalau macam Yaya, sibuk bekerja dan tak sempat ke pasaraya Yaya syorkan beli online je. Jimat masa, jimat tenaga, jimat duit minyak, parking lagi.

Rasa rugi sangat kalau tak shopping masa YES ni. Banyak diskaun dan free shipping. Yaya suka shopping di PG Mall. Setiap hari buka applikasi PG Mall untuk 'Shake the World'..sekali shake dapat RM0.10..terus masuk dalam c-wallet. Lama-kumpul banyak juga dapat ni. Dah lebih RM10. Sape je nak bagi kan. Hihi.



Year End Sales | Jom Beli Barangan Buatan Malaysia di PG Mall

Apa Itu PG MALL

Ada yang belum tahu mengenai PG Mall. Ala korang ni...tak ikut pekembangan ni. Kalau belum tahu meh sini rapat-rapat Yaya nak share mengenai PG Mall. PG Mall ni tempat korang shopping online. Dari tahun 2017 lagi dah bertapak di Malaysia dan satu-satunya e-dagang milik tempatan. Untuk maklumat korang juga, PG Mall merupakan shopping online di bawah Kumpulan Public Gold.

Mengikut laporan Iprice, PG Mall  menduduki tangga ke-3 online shopping di Malaysia. Hebat kan? Tak caya..ni hah buktinya..




Menariknya, PG Mall juga menerima kesemua e-wallet dan juga payment gateway iaitu Online Banking, Credit Card, GrabPay, BoostPay, Maybank QR Pay, Touch 'n' Go, MCash dan KiplePay.


PG MALL Year End Sales

#KempenBeliBaranganMalaysia

#BarangBaikBarangKita

Korang dah start shopping? Dah grab barang keperluan? Apa kata kali ni kita sama-sama menyokong barangan buatan Malaysia. PG Mall Malaysia sedang mengadakan Kempen Beli Barangan Malaysia (KBBM). Siapa lagi kalau bukan kita sendiri yang menyokong produk tempatan. Harga berpatutan dan kualiti produk pun setanding dengan produk import. Sama-sama kita bantu memulihkan ekonomi negara. Ye lah ramai peniaga yang terkesan akibat pandemik Covid-19 ni.

PG Mall juga tak ketinggalan untuk turut serta mengadakan jualan akhir tahun. Dah start dah pun YES ni..bermula 1 Januari dan bakal berakhir 31 Disember 2020.

Korang boleh shopping barangan buatan Malaysia di  https://pgmall.my/proudly-local-campaign 
Pelbagai produk ditawarkan dari pelbagai kategori iaitu Groceries, Kids and Baby, Automative & Sports, Electronic Appliances dan Fashion.


Khind IC1600 Induction Cooker tu dah selamat masuk shopping cart. Hihi. Memudahkan kerja kalau ada satu induction cooker di rumah. Nak masak-masak luar rumah mudah. Masak steamboat depan tv pun cun jugak ni. 

Jangan lupa gunakan Coupon Code

Coupon Code : KBBM20 RM20 OFF, Min Spend RM50
Coupon Code : KBBM30 RM30 OFF, Min Spend RM100


5 Local Store Pilihan di PG Mall

1. Indah Illahi


Indah Illahi menjual pelbagai pilihan perkakas rumah. Banyak betul gajet dapur dekat store ni. Suri rumah macam Yaya ni kalau boleh kat dapur tu nak lengkap. Nak semua ada. Mana-mana perkakas yang boleh menyenangkan dan menjimatkan masa memang laju je Yaya klik add to cart. Haha. Ada blender, seterika, portable bbq grill, rice cooker, steam iron, air fryer, banyak lagi la. Multi cooker  8 in 1 jenama Khind MC388 macam dalam gambar atsa tu menarik sangat tu. Time tak ada gas mengejut, gajet macam multi cooker ni lah jadi penyelamat.

2. Sarima Official

Shopping di: https://pgmall.my/sarimaofficial

Sarima Official ni baru lagi bertapak di PG Mall. Menjual pelbagai pilihan fesyen wanita seperti baju kurung, baju kebaya an pakaian kasual.

3. Khang Shen Herbs 


Khang Shen Herbs store merupakan pembekal produk penjagaan kesihatan semulajadi. Korang kalau cari minuman ginseng, inilah store yang patut korang kunjungi di PG Mall. Baru saja melancarkan rangkaian produk herba tempatan seperti Tongkat Ali, Kacip Fatimah, Misai Kucing, Ubi Jaga dan lain-lain.

4. Trend Valley


TrendyValley adalah jenama pakaian bayi dan  pelopor produk penjagaan organik di Malaysia sejak 2011. Produk organik yang tersedia merangkumi baju bayi, sapu tangan, tuala bayi, baju bayi dan banyak lagi. Material cotton organik ni memang bagus, memlihara kulit bayi dan mencegah alahan kerana bebas daripada bahan kimia dan racun perosak. Harganya pun masih lagi mampu untuk dibeli.

5. Urban Home


Urban Home menjual pelbagai perkakasan elektrik. Merupakan authorised reseller untuk pelbagai jenama elektrik seperti Panasonic, Sharp, Hitachi, Toshiba, Hisense, Midea, Pensonic dan banyak lagi. Semua produk ada waranti dari pengilang tempatan. Macam-macam produk ada, inverter fridge, front load washer, chest freezer, perkakasan elektrik yang kecil-kecil pun banyak. Percayalah, mesti korang serba tak kena bila tengok store ni. Rasa macam yang ni nak, yang tu pun perlu jugak. Hihi.

Free Shipping Deals

  • Exclusive deals FREE SHIPPING
  • Min Spend RM30
  • From 1st - 31st December 2020


Tinggal seminggu je lagi sebelum berakhirnya YES di PG Mall ni.  Banyak produk boleh shopping. Free shipping pulak tu. Barang groceries pun ada sales tu. Jimat banyak ni kalau dibandingkan keluar shopping di pasaraya.

Yaya musim hujan ni nak shopping online je. Klik klik je pastu tunggu abang courier hantar barang. Settle.

Dah daftar akaun di PG Mall ni? 

Kalau belum klik link di bawh untuk register.



Untuk lebih maklumat boleh layari website dan media sosial PG Mall.

6 Comments

  1. Shake the world tu best juga kan. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

    ReplyDelete
  2. Nak cari tong sampah 2 tingkst tu. Harap2 adalah dpt nnt

    ReplyDelete
  3. ooo ada shake shake, ok nanti nak download apps dan buat shake shake pula. Kalau ada rezeki nak beli vacuum, dan maybe juice extractor juga.

    ReplyDelete
  4. Dah shoppimg beberapa barg kat sini.. Memng not bad.. Ni ada sale lagi liat ni tangan nak usha

    ReplyDelete
  5. Banyak dah shopping kat pg mall.

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai. Terima kasih.