Lirik Lagu Mimpi K-Clique Feat Alif

by - Sunday, October 06, 2019

Assalamualaikum,

Lirik Lagu Mimpi K-Clique Feat Alif | K-Clique yang dianggotai oleh MK, Noki, Tuju, Somean, KDeaf, FareedPF, Gnello dan NastyNas ini mereka merupakan kumpulan rap yang mempunyai paling ramai ahli di Malaysia dengan jumlah 8 orang ahli kumpulan.

Lirik Lagu Mimpi K-Clique Feat Aliff

Tajuk Lagu : Mimpi
Lagu: Alif
Lirik: MK, Gnello, Noki, FareedPF, Tuju, Somean, Alif 
Penerbit Muzik: Alif


Hidup aku bagai mimpi 
Hidup aku bagai mimpi 
Banyak sudah ku lihat 
Semua nya ku ingat 
Hidup aku bagai mimpi 
Betul betul macam mimpi 
Banyak sudah ku lihat 
Semua nya ku ingat 

(SOMEAN) 
Dah tak macam realiti dulu kini berbeza, 
Macam dalam fantasi, aku tak dapat beza, 
Eh rasanya menarik biar kerja bawah terik, 
Dulu kerja habis tarik hasil untuk hujung tarikh, 

(FAREEDPF) 
Aku... Semalam termimpi 
She neo-Noir scene ni 
She plays Sin City, 
Lafaz SAFE, she’s next to me,
aku Ride around white Viva, 
ooh yes I tease her When she said “I need ya” 
G, vista la vista hah! 

(SOMEAN)
Eh I got shocked!, 
Jadi aku layan aku jadi syok, 
Syok macam mimpi, jadi aku terus lock, 
Rockin with my clique now you know we don’t stop, 
Takkan pernah stop cause we rockin at the top. 

(FAREEDPF) 
Lady, you know how we do, when we do ‘Macam Mimpi’ 
Money in the clouds jangan lupa kata Umi “Belajar elok-elok” 
walau belok dapat degree 
Milly milly, mari sini twenty 20 yea!

Chorus 
Hidup aku bagai mimpi 
Betul betul macam mimpi 
Banyak sudah ku lihat 
Semua nya ku ingat 

(NOKI) 
Kapal kami dah berlabuh gempa akan datang 
Turun kota yang di tumpu penuh satu padang 
Cerita tentang aku kamu takkan faham 
Baik duduk diam aku pendam simpan dalam 
Kini, ramai sangat nak mengaku tahu aku kawan dulu sama sama naik jatuh sekali buka payung ramai datang nak tumpang berteduh ayyy 
Mula dari benih tumbuh pokok penuh buah 
Sampai tahap ini bukan senang tapi banyak sangat hadap susah 

(GNELLO) 
Banyak drama wow, terima kasih emm. 
Tak kejar nama wow, tapi K di kejar emm. 
Hustle hustle, kerja keras 
Tapi mereka tak nampak ayy 
Mata mata, mereka buta. 
Jadi biar gerak ku jadi sejarah 
Dulu cakap G kau tak akan ke mana. 
Aku tanya G ay kau di ada mana 
Pandang rendah G sekarang siapa gila 
Jangan bilang G kita ni kawan lama. 

Chorus 
Hidup aku bagai mimpi 
Hidup aku bagai mimpi 
Banyak sudah ku lihat 
Semua nya ku ingat 

(MK) 
Aku langgar scene langgar tak peduli siapa 
Macam dalam mimpi realiti nya berbeza 
Kalau dulu duduk belakang sekarang nak sapu rata 
Kalau dulu beli ticket sekarang panggung kita punya! 
Itu dulu lain macam , cara kerja lain salam lain macam 
Macam salam lain kerja cara lain lain macam 
Macam kau tak akan faham benda yang kami buat 
Back to back with ma clique posisi paling kuat.

(TUJU) 
Hidup wayang jalan ku like a musical, 
Tak buat langkah untuk jadi terkenal, 
Tiba masa aku GO dan blow dan set a GOAL, 
Pecutan terkawal under control, 
Terbang atas langit, 
Pembawaan terkawal,
Rendah diri bangkit, 
Tak kira siapa awal, 
Realiti terbalik, 

Chorus 
Hidup aku bagai mimpi 
Hidup aku bagai mimpi 
Banyak sudah ku lihat 
Semua nya ku ingat 
Hidup aku bagai mimpi 
Betul betul macam mimpi 
Banyak sudah ku lihat 
Semua nya ku ingat



You May Also Like

2 Comments

  1. Makin menaik k clique ni. Tapi yg kena 2 org je tuju dgn MK huhu yg lain bru tau ada. nmpk sgt tak layan k clique ><

    ReplyDelete
  2. Suka dengar lagu especially suara MK :)

    ReplyDelete